Welkom bij Lapparts.nlU vindt bij ons een groot assortiment aan laptop onderdelen en bijpassende accessoires

Heeft u vragen? Bel ons op 0548-624815 of mail naar info@lapparts.nl

Veelgestelde vragen

Batterijen
Hoe vervang ik mijn laptop accu?
In de meeste gevallen zit de accu aan de onderzijde van de laptop. Meestal zitten er een aantal slotjes (vergrendeling) bij de batterij waarmee u de accu kan losklikken. Vaak staan er icoontjes bij de slotjes. Schroeven losdraaien is bijna nooit nodig. Na de oude accu eruit geklikt te hebben, plaatst u de nieuwe batterij. Veelal dient u eerst de contactkant te plaatsen om daarna de andere zijde erin te klikken.
Wat moet ik doen als ik de batterij voor de eerste keer ga gebruiken?
Batterijen worden met een lading van ongeveer 50% aan de klant geleverd.
 1. U plaatst uw batterij in de laptop als deze uit staat.
 2. Start uw laptop.
 3. Gebruik de batterij totdat laptop uitgaat.
 4. Dan de accu volledig opladen tot 100%!! Laat deze gerust een aantal uren extra doorladen (laptop uit). Bijv. 's nachts opladen. Herhaal deze procedure 3 tot 4 keer!
 5. Hierna kunt u gewoon opladen (wanneer batterij leeg is) met laptop aan.
De nieuwe ontvangen batterij is groter dan mijn oude, past dit wel?
Waarschijnlijk heeft u een batterij met meer capaciteit besteld. Als het partnummer van de batterij en/of model laptop overeenkomen, dient het te passen. Vanwege de hogere capaciteit bezit de batterij meer cellen en is daarom groter van stuk. U kunt het op dezelfde manier inklikken en de batterij zal wat uitsteken. Ergonomisch gezien is hier goed over nagedacht, want vaak komt hierdoor de laptop wat hogerop te staan, wat alleen maar prettiger werkt.
Hoe kalibreer ik de laptop accu?
Het kalibreren van de batterij betekent het opladen van de batterij tot de maximale capaciteit en het opnieuw instellen van de batterijmeter om het oplaadniveau nauwkeurig weer te geven.
De batterijmeter in het systeemvak van Windows geeft mogelijk niet het juiste oplaadniveau van de batterij weer wanneer een notebook nieuw is of lange tijd niet is gebruikt. Als de batterijmeter onnauwkeurig wordt, kunt u de batterij kalibreren.
Tijdens de kalibratiecyclus moeten de eigenschappen voor energiebeheer worden uitgeschakeld om de batterij volledig te kunnen laten ontladen.
Volg onderstaande stappen:
 1. Laad de batterij volledig op (tot 100%).
 2. Zet de energie-instellingen uit via energiebeheer, zodat de batterij volledig kan ontladen.
 3. Koppel de adapter los.
 4. Ontlaad de accu volledig totdat laptop uitgaat.
 5. Sluit adapter aan en start laptop op.
 6. Zet energie-instellingen terug naar de oorspronkelijke waarden (anders kan de batterij onnodige schade oplopen).
Kan de originele accu vervangen worden door een ander merk accu?
U kunt inderdaad zonder probleem een accu gebruiken van een ander merk. Onze CMP batterijen zijn veelal van een betere kwaliteit dan de originele. Belangrijk is dat het voltage van de batterij noemenswaardig hetzelfde is.
Hoe weet ik zeker of de laptop accu de juiste is?
Aan de hand van het partnummer op uw oude batterij kunt u op onze site de juiste batterij zoeken. Als u zoekt aan de hand van uw model laptop kunt u in de omschrijving van de batterij de betreffende partnummers terugvinden. Als het partnummer overeenkomt, is de batterij de juiste.
Hoe kan ik de levensduur van de batterij zo optimaal mogelijk maken?
Hoe te handelen bij een nieuwe batterij:
 1. Gebruik de batterij totdat laptop uitgaat.
 2. Dan de accu volledig opladen tot 100%!! Deze mag gerust een aantal uren extra doorladen (laptop uit). Bijv. 's nachts opladen. Herhaal deze procedure 3 tot 4 keer!
 3. Hierna kunt u gewoon opladen (wanneer batterij leeg is) met laptop aan.
Belangrijke tip: Laat de accu zijn werk doen. Niet constant op netspanning werken met accu erin! Werkt u in een bepaalde periode wel constant op netspanning dan accu met een 50% lading eruit halen en minimaal eens per 2 maanden volledig leeg gebruiken en opladen tot 100% en weer terug laten lopen tot 50%. Dan kunt u deze weer verwijderen uit de laptop.
Bij algemeen gebruik geldt: Accu leeg gebruiken en volledig opladen en dus niet halverwege beginnen met opladen of stoppen met opladen.
Verder zorg dragen dat de accu geen onnodige warmte te verwerken krijgt. Voorbeelden zijn de ruimte waarin gewerkt wordt, constant aan netspanning en onvoldoende koeling onder de laptop. Voor het laatste voorbeeld kan een laptop standaard de oplossing bieden.
Voorkom volledige ontlading van de batterij. Dit is in te stellen in energiebeheer.
Klopt het dat mijn batterij minder lang meegaat indien er Windows 7 wordt gebruikt?
Nee, dat klopt niet. Hetgeen Windows 7 doet is het meten van de slijtage van de batterij t.o.v. de nieuwstaat van de batterij. Hierdoor komt er vaker melding dat de batterij vervangen dient te worden. Onder Windows XP heeft de batterij dezelfde slijtage, alleen wordt het daar niet gemeld dus dit geeft een vertekend beeld.
Hoe lang kan ik met een accu werken?
Dit is nooit exact te zeggen omdat het afhankelijk is van meerdere factoren. Heeft u alleen Windows draaien of ook zwaardere grafische programma's? Een volgeladen auto met de motor op hoge toeren verbruikt immers ook behoorlijk meer dan een lege auto die rustig rondtoert.
Een klein of groot laptopscherm speelt ook een aanzienlijke rol.
Daarnaast zal een laptop met voldoende ventilatie en minder hitte tot een positiever resultaat leiden.
De nieuwe laptop accu heeft een ander voltage, is dat erg?
Het voltage van de nieuwe accu mag licht afwijken, zodat het noemenswaardig gelijk is. Voorbeelden van gelijkwaardigheid zijn: 10,8 Volt = 11,1 Volt en 14,4 Volt = 14,8 Volt.
Een accu van 10,8 Volt vervangen voor één van 14,8 Volt is meestal niet mogelijk!
De nieuwe laptop accu heeft een andere hoeveelheid mAH, is dat erg?
Nee, hoe meer mAH betekent feitelijk meer capaciteit en laat u langer werken zonder netstroom.
Wat als ik de batterij niet kan vinden?
Stuurt u ons dan een mail op info@lapparts.nl zodat wij het voor u kunnen uitzoeken. Soms kan het zo zijn dat het model laptop nog in ons bestand moet worden gezet.
Als ik op een partnummer zoek, krijg ik meerdere partnummers te zien. Hoe kan dit?
Sommige fabrikanten gebruiken veel partnummers voor één product . Controleer juist daarom goed of het vervangende product overeenkomt met uw originele product.
Adapters
Waar moet ik opletten bij de aankoop van een nieuwe adapter?
Als u de stappen via de site doorloopt, komt u vanzelf bij de juiste adapter. Waar u altijd extra op moet letten, is het voltage, de ampères en de connectoraansluiting. Zorg dat het voltage gelijk is. De ampères mag of gelijk danwel iets hoger zijn, nooit lager dan de originele waarde. De connectoraansluiting kunt u nog extra even checken door op de afbeelding te klikken.
Ik sluit de nieuwe adapter aan, maar kan de laptop niet opstarten. Hoe kan dit?
In veel gevallen ligt dit aan een probleem met de power jack van de laptop. Dit is het punt waar de connector van de adapter in de laptop gaat. Ook voor dit probleem kunnen we u eventueel van dienst zijn.
U kunt de adapter voor de zekerheid nog even doormeten met een multimeter om te constateren of deze voldoende spanning geeft. In principe gaan alle producten uitgebreid getest de deur uit, maar tijdens transport kan er eventueel schade zijn ontstaan. Indien u hulp nodig bent voor het doormeten, kunt u het beste telefonisch contact opnemen.
Mijn adapter heeft een kabelbreuk maar werkt nog. Wat moet ik doen?
U kunt het beste direct een nieuwe adapter bestellen, omdat u er uiteindelijk toch niet aan ontkomt. Veelal treedt er, bij doorwerken met deze adapter, een power jack probleem op. Doordat er vaak gedraaid wordt aan de connector of kabel om contact te maken, ontstaat er meestal interne schade. De kosten voor reparatie zijn dan aanzienlijk hoger.
Zit er standaard een voedingskabel bij de nieuwe adapter?
Ja, omdat er meerdere spanningskabels op de markt zijn voor gelijksoortige adapters, leveren we u ook de juiste voedingskabel. Vaak komen klanten bij ontvangst van de bestelling er achter dat de oude spanningskabel niet past op de nieuwe adapter. Daarnaast wordt het vermoeden van een defecte spanningskabel ook direct uitgesloten.
Mijn adapter wordt erg heet? Gaat deze kapot?
Nee hoor. Adapters kunnen erg warm worden, zeker als deze naast het voeden van de laptop een (zware) batterij aan het opladen is.
Wat als ik de adapter niet kan vinden op de site?
Stuurt u ons dan een mail op info@lapparts.nl zodat wij het voor u kunnen uitzoeken. Soms kan het zo zijn dat het model laptop nog in ons bestand moet worden gezet.
Als ik op een partnummer zoek, krijg ik meerdere partnummers te zien. Hoe kan dit?
Sommige fabrikanten kennen hetzelfde partnummer aan verschillende adapters toe. Controleer juist daarom goed of de connector overeenkomt met uw oude adapter.
Kan ik mijn laptop ook aansluiten in de auto?
Ja, hiervoor kan u een speciale auto adapter aanschaffen. Deze vindt u ook in ons assortiment.
Algemeen
Kan ik het product afhalen?
Ja, dat kan. U kunt deze keuze maken tijdens uw bestelproces. Aangezien er geen pinmogelijkheid is, vragen wij u contant te betalen.
Wat is de levertijd van mijn bestelling?
In de meeste gevallen, wanneer het product op voorraad is en u betaalt met iDEAL of PayPal, ontvangt u het product binnen 24 uur.
Indien het product besteld moet worden, zal de levertijd ongeveer 5 tot 8 werkdagen zijn.
Kan ik jullie bereiken?
Uiteraard kunt u ons bereiken! Onder contact kunt u alle informatie inzien.
Verzendt u ook naar het buitenland?
Ja, wij verzenden echter uitsluitend naar België en Duitsland. De extra verzendkosten worden in het bestelproces meegenomen.